Világszínvonalú technológia a hazai oktatás szolgálatában

forrás Prim Online, 2007. április 9. 18:33
Az LSK Hungária Kft. által forgalmazott „SMART” interaktív táblák világszínvonalú technológiát visznek az iskolák tantermeibe.
A közlemúltban, az Európai Unió „Lisszaboni Stratégiája” egyebek mellett arra is kitért, hogy kitüntetett jelentőségű a természettudományi tárgyak oktatási hatékonyságának javítása. A „SMART” magyarországi termékkínálatának új, 600i típusa és az ezt támogató Senteo interaktív feleltető- és ismeretszintmérő rendszer újabb szoftverei hatékonyan támogatják a fenti törekvést.

Simon György, a Darus Utcai Általános és Magyar-Német Két Tannyelvű Iskola rendszergazdaként dolgozó pedagógusa a következőképpen összegezte tapasztalatai a „SMART” interaktív tábláról. „Diákjaink, az érintő képernyő segítségével hozzáférhetnek és vezérelhetik bármelyik számítógépes alkalmazást vagy multimédiás platformot, beleértve az internetet, CD-ket illetve DVD-ket. A „SMART” interaktív tábla hasonló funkciót tölt be, mint „krétás” elődje, de interaktív szolgáltatásai színesebbé, érdekesebbé varázsolják az óráinkat. A digitális „tinta” segítségével közösen szerkeszthetünk anyagokat, amelyeket azonnal, tetszés szerint módosíthatunk, menthetünk, nyomtathatunk és továbbíthatjuk. A tábla segítségével módosíthatjuk a szövegeket, vagy akár számításokat is végezhetünk a képernyőn. Az interaktív eszközt számítógépes prezentációk, videóklippek és az internet megjelenítésére is használjuk.

Tapasztalatom szerint a „SMART” táblához sokkal lelkesebben jönnek ki a tanulók. Nagy örömet jelent számukra, hogy a tananyaghoz kapcsolódó ötleteiket, gondolataikat ebben a formában oszthatják meg diáktársaikkal.“

2007. év júniusától elérhető a „SMART” Senteo interaktív feleltető- és ismeretszintmérő rendszere. A Senteo rendszer közvetlen kapcsolatot teremt tanár és diák között. A rendszer az osztály minden egyes diákjának egyéni és közvetlen együttműködést biztosít az oktatóval, amely lehetőséget teremt a tanárnak, hogy kikérdezze és ellenőrizze a diákokat, azonnali és megbízható visszajelzéseket kapjon teljesítményükről, illetve arról, hogy megértették a tananyagot.