SzEK-konferencia az elektronikus kereskedelemről

forrás Prim Online, 2007. április 9. 19:34
Hol a határ? mottóval, negyedik alkalommal rendez április 17-én, Budapesten elektronikus kereskedelem konferenciát, ezúttal a hazai cégek nemzetközi – elsősorban uniós – esélyeiről, a Szövetség az Elektronikus Kereskedelemért (SzEK).
Az európai fogyasztók elérése a világhálón keresztül elvileg semmilyen akadályba nem ütközik. Kézenfekvő lenne, hogy ebből az internetes kereskedelemmel foglalkozó vállalkozások profitáljanak. A rendezvény előadói többek között a következőkre keresik a választ: vajon ki tudják használni a hazai cégek az EU lehetőségeit? Milyen jogszabályi, pénzügyi, logisztikai problémákkal kell megküzdenie annak, aki az EU-piacokra szeretne szállítani? Melyek azok a hazai termékek és szolgáltatások, amelyek értékesíthetők külföldön is? Vannak-e olyan vállalkozások, akik ezt már sikerrel művelik? A fizetős konferenciát a Bliber Rendezvényházban (1051 Budapest, Arany János u. 10.) tartják meg. Az esemény fő támogatója: Oracle Magyarország, támogatói az Inter-Európa Bank NyRt., Vatera.hu Kft., szakmai támogatója a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium.

A szervező SzEK 2005-ben alakult. Alapítói - felismerve az új üzletág gazdaságélénkítő szerepét - célul tűzték ki, hogy elősegítik az elektronikus kereskedelem korszerű, gazdaságos és megbízható formáinak elterjedését. Tevékenységük a szakmai ismeretterjesztéstől az e területet érintő, készülő jogszabályok véleményezésén át az etikai normák kialakításáig és elfogadtatásáig tart. A szövetség tagjai között az elektronikus kereskedelmi piac vezető vállalkozásai és a témával foglalkozó szakemberek egyaránt megtalálhatók.

A konferencia részletes programja