Elkészült a 100 milliomodik iPod

Kiss Ádám Zoltán, 2007. április 9. 22:02
Mérföldkő a hordozható médiaeszközök világát felforgató kis készülék karrierjében, hogy elkészült a 100 milliomodik példány.
Az iPod ma már annyira alapvető része a mobil kultúrának, hogy úgy tűnik, szinte mindig is velünk volt. Pedig megjelenése nem is annyira régi keletű, 2001 novemberében készült az első példány. Akkor csupán egy kis szórakoztató eszköznek tűnt, ki gondolta volna, hogy az ebből generált bevétel emeli vissza az élvonalban az akkortájt kissé tanácstalan Apple-t. További előnye, hogy hatalmas része van abban, hogy a Macintosh és PC világ közelebb került egymáshoz, és ma már nem is tűnik olyan furcsának, hogy Intel processzorok dolgoznak a Macintoshokban, ami 2001-ben elképzelhetetlen volt.

Az iPod hat évvel ezelőtti bemutatkozása óta több mint 10 új formában jelent meg, a kiegészítők köré pedig egész iparág épült, eddig majd 4000 ilyen eszközt mutattak be. Szintén jellemző adat, hogy 2007-ben az USA-ban kínált új autók 70 százaléka kínál előre beépített iPod kapcsolódási pontot. A csatlakozó iTunes online zenebolt is hasonló sikernek bizonyult, 5 millió dalt tartalmazó kínálatukból eddig 2,5 milliárd alkalommal értékesítettek felvételeket. Az iPod jövője már most látható, legalábbis egyik hajtása, a vállalat júniusban mutatja be az 500-600 dollár körül beárazott iPhone-t, vagyis egy iPod+mobiltelefont.