e-GO díjas Törökbálint honlapja

forrás Prim Online, 2007. április 11. 12:36
e-GO díjjal jutalmazták a 4D Soft Kft. által fejlesztett törökbálinti önkormányzati portálrendszert a TÖOSZ szervezésében megrendezésre került konferencián.
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) március 29-30-án immár harmadik alkalommal szervezte meg az „e-GO 2007 Konferencia és Kiállítás”-t „Elérhető informatikai források 2007-ben” címmel.

Az előadások, szakmai beszélgetések után a rendezvény első napjának záróakkordjaként átadták a 2006-os év során megvalósult legjobb önkormányzati portálfejlesztések alkotóinak járó díjakat. Több mint 1200 település honlapját osztályoztak előre meghatározott szempontok szerint, ezek közül mindösszesen 16 ért el helyezést három kategóriában (község, város, nagyváros). Az összehasonlítást végző szakemberek különböző európai felmérések alapján értékelték a portálokat: 40% a lakossági szolgáltatásokra (citizen-services), 40% a település információkra (city-informations), míg 20% a technikai jellegű kérdésekre vonatkozott.

 A 4D Soft Kft. által fejlesztett Törökbálinti Önkormányzati Portál második helyezést ért el község kategóriában. A Weiler Róbert vezetésével fejlesztett portál legújabb látványos különlegessége, hogy a képviselő-testületi üléseken rögzített kép- és hanganyagok néhány gombnyomással megtekinthetők. A rendszer mögött működő nyílt forráskód alapú dokumentumkezelő rendszer pedig korszerű, költséghatékony módon biztosítja az önkormányzati dokumentumok egyszerű publikálását.

A portál közepes és kis méretű települések igényeinek is hatékonyan meg tud felelni, s lehetőség van ASP (bérelhető szolgáltatásalapú rendszer) típusú működtetésére. „A legújabb fejlesztésekkel olyan modulok kerültek a rendszerbe, melyek lehetővé teszik a portál önfinanszírozását, s ezáltal a kisebb beruházási lehetőségekkel bíró önkormányzatok is korszerű, ám megfizethető megoldásokat működtethetnek” – nyilatkozta Weiler Róbert.