Regionális üzleti-intelligencia és adattárház-igazgató az Oracle Hungarynél

forrás Prim Online, 2007. április 11. 14:01
Komáromy Péter, az Oracle Hungary konzultációs igazgatója meglévő magyarországi feladatai mellett regionális megbízatást kapott, így a szakember az üzleti intelligencia és adattárház terület üzletfejlesztési igazgatójaként tevékenykedik a kelet-közép-európai régióban.
Az utóbbi néhány évben az üzleti intelligencia rendszerek és adattárházak kiépítése megélénkült a nagyvállalatok körében. Ezeknél a vállalatoknál nagymennyiségű adat halmozódott fel tevékenységük során, amelyekhez az üzleti-intelligencia alkalmazások és adattárházak igen jelentős értéket képesek hozzáadni, a döntéshozókat elemzésekkel ellátni. Magyarországon az Oracle szakemberei sokrétű tapasztalatokra tettek szert ilyen projektek során (például OTB Bank, K&H Bank, Malév). Komáromy Péter új feladatkörében a szervezet fejlesztéséért, stratégiai irányok kijelöléséért, valamint jelentős projektek kiemelt kezeléséért felelős immár a teljes közép-kelet európai régióban.

Komáromy Péter (40) 2003 decembere óta az Oracle Hungary konzultációs igazgatója. Ezt megelőzően a holland-francia Atos-Origin Kft. ügyvezetője volt hat évig, valamint az IBM Magyarországi Kft.-nél töltött el 7 évet különféle vezetői pozíciókban. A villamosmérnök-közgazdász végzettségű szakember a Budapesti Műszaki Egyetemen és a Külkereskedelmi Főiskolán szerezte diplomáit.