Egy év alatt 2,5 millió .eu domain

Milkovits Gábor, 2007. április 11. 21:05
Az Európai Unió adatai szerint mostanáig mintegy 2,5 millió .eu kiterjesztésű webes domaint jegyeztek be, amivel az ilyen oldalak népszerűségben a harmadik helyre kerültek az öreg kontinensen.
Az Európában a .de és .uk címek után harmadik helyezett .eu globális szinten a hetedik helyen áll, ugyanakkor az egyik leggyorsabban növekedő domainnek számít az utolsó 5 hónapban elért 17%-os gyarapodással. A .eu kiterjesztéssel ellátott címeket tavaly április óta, azaz nagyjából egy éve regisztráltathatja a nagyközönség, míg előtte az összeurópai szervezeteknek és itteni érdekeltségű magáncégeknek volt lehetőségük az exkluzív bejegyzésre.

A .eu címek egyébként éppen a nemzeti domainek terén is vezető két európai országban, Németországban és Nagy-Britanniában a legnépszerűbbek, ami jól mutatja, hogy a .eu webcímek egyelőre nem váltják fel, hanem kiegészítik az előbbieket. A kiterjesztés népszerűsége mindenesetre igazolni látszik az Unió és az Európai Bizottság által támogatott elképzelés életképességét.