A MySpace blokkolja a Photobucketet

Kiss Ádám Zoltán, 2007. április 11. 22:09
A világ legnépszerűbb közösségi oldala nem engedélyezi a szintén rendkívül népszerű fotó- és videomegosztó felvételeinek beillesztését oldalaira, mivel szerintük a cég reklámra biztatja felhasználóit.
Mint ismeretes, a MySpace oldalain létrehozott saját profilok html-ben szerkeszthetők. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy ha valaki videót szeretne elhelyezni oldalán, nem csak a MySpace saját lejátszóját használhatja, hanem például a YouTube médiaalkalmazását is. Ezt a szükséges link megadásával segítik is a videomegosztó oldalak.

Hasonló megoldás a Photobucket közkedvelt szolgáltatása, belinkelhetők videóik. A MySpace azonban mindig is kínosan ügyelt a védett tartalmak és a reklámok kerülésére. Mindenki csak saját szellemi termékét népszerűsítheti és csak az oldalak szerkezetéből adódó kereteken belül. A vállalat illetékesei szerint azonban a Photobucket ennek ellenkezőjére biztatja felhasználóit, így megtiltották tartalmaik bekapcsolását. Az ügy érdekessége, hogy a helyzet megvizsgálása helyett a Photobucket vezetősége szinte azonnal dühödt hangú levelet küldött a MySpace-nek, és vezetőiket megkerülve felhasználóikat biztatják arra, hogy gyakoroljanak nyomást a közösségi oldalra.