Samsung 24 hüvelykes LCD panel LED hátsó megvilágítással

Széll Zoltán, 2007. április 12. 14:42
A Samsung egy olyan 24 hüvelykes LCD képernyőt mutatott be, amely LED hátsó megvilágítással és 180 fokos látószöggel rendelkezik.
Néhány héttel ezelőtt a Toshiba és a Matsushita jelentett be LED hátsó megvilágítású LCD paneleket, amelyeket először noteszgépekben használják majd. A noteszgépek a LED-es LCD képernyőkkel vékonyabbak lehetnek. Ennél sokkal jelentősebb a kisebb helyigény és az alacsonyabb energiafelvétel. A LED hátsó megvilágítású LCD panelek ezeknél nagyobb méretekben is készíthetők, amelyek asztali PC-khez használhatók.

A Samsung bejelentette, hogy több olyan új LCD monitor bevezetését tervezi, amelyek LED hátsó megvilágítást használnak Ezek közül az első a 24 hüvelykes képernyő. A Samsung szerint az új LCD panel a legjobb LCD és plazma televíziók versenytársa. Az új képernyő kontraszthányadosa magasabb, mint a legtöbb ma kapható LCD képernyőé, több mint 1000:1-hez. A színtelítettség is kiváló, a csúcson van.

Az új 24 hüvelykes panel felbontása 1920x1200 képpont, amely ma már szabvány az iparban az ilyen méretű képernyőknél. Az új képernyő jellemzője az S-PVA technológia, amely igazi 180 fokos látószöget biztosít.

Az új 24 hüvelykes monitor piaci megjelenése 6 hónapon belül várható.