Flashmemória automatából

Kiss Ádám Zoltán, 2007. április 12. 23:26
A Kingston közreműködésével forgalmas helyeken a kólaautomatákhoz hasonló flashautomatákat állítanak fel.
A hordozható eszközök és az általuk generált flashmemória-igény olyan ütemben gyarapodnak, hogy bármilyen meglepő is első hallásra, logikus lépés egy memóriaautomatát felállítani. Mivel a korábban jelentős kapacitáskülönbségük miatt lépéselőnyt élvező mini merevlemezek előnye elolvadni látszik, a flashmemória olyan terjedelmet biztosít, mint nemrégen tárcsás társaik. A merevlemezekkel szemben azonban olcsóbbak és jóval megbízhatóbbak, epoxygyantába öntött felépítésük gyakorlatilag teljesen ütésállóvá teszi őket.

Talán ismerős helyzet, hogy utazásaink során elfelejtjük tartalék flashkártyánkat becsomagolni, vagy az elégnek hitt kapacitás az első néhány napban betelik. Az ilyen helyzetekre reagálva az első tesztautomatákat a londoni reptéren helyezték üzembe.

Az élvonalbeli memóriagyártó és a My Memory együttműködésével létrehozott automaták kínálatában többek között SD, CompactFlash kártyák és komplett USB meghajtók is szerepelnek, a választék természetesen a technológia változásával rugalmasan bővthető.