A Nokia kínai beszállítója települ Komáromba

MTI Sajtóadatbank, 2007. április 16. 09:36
Raktárbázist alakít ki Kína egyik meghatározó elektrotechnikai vállalata Komáromban, a BYD Hungary Kft. műanyag mobiltelefon-alkatrészeket szállít a Nokia részére - tájékoztatta a társaság vezetője az MTI-t pénteken.
"A BYD első magyarországi beruházásával szeretne minél közelebb kerülni üzleti partnereihez" - mondta el Yongping Chen.

A cégvezető hozzátette, a társaság jelenleg egy közel kétezer négyzetméteres területet bérel. A raktározás mellett később tamponnyomási eljárással már Komáromban kerülnének rá a logók és feliratok a telefonok Kínában gyártott elő- és hátlapjaira.

A BYD Company Limited a vállalat honlapjának tájékoztatása szerint Kína száz legnagyobb elektrotechnikai társasága közé tartozik. A céget 1995-ben 30 fővel alapították, ma világszerte 90 000 embert foglalkoztat.

A cégcsoport forgalma 2002-ben megközelítette 300 millió dollárt, 2004-ben pedig már elérte a 845 millió dollárt.

A társaság vezető szerepet tölt be a tölthető áramforrások piacán, a telefonbillentyűzetek és házak előállítása mellett gyártanak kamerákat, kijelzőket és memóriakártyákat.

A cég külön részlege, négy gyárban összesen kétmillió négyzetmétert meghaladó alapterületen foglalkozik hagyományos, hibrid és elektromos meghajtású járművek gyártásával, 800 és 2400 köbcentiméter közötti motorválasztékkal.