A SanDisk és a Sony közös vállalkozása: SxS memóriakátya professzionális kamkorderekhez

Széles Csongor, 2007. április 16. 11:47
Professzionális kamkorderekhez kínálja a SanDisk és a Sony az új, SxS típusú memóriakártyáit. Az új formátum lényegében egy PCI Express memóriakártyának felel meg. Nem lennénk meglepve, ha az eredetileg 16 GB-os kapacitás néhány hónapon belül megduplázódna (vagyis követné a jelenlegi memóriakártya-gyártás trendjét). Bár szigorúan nem kötődik (legalábbis egyelőre) a digitális fényképészethez, az új memóriakártya-formátum a középformátumú digitális hátfalak és az egyéb speciális fényképezőgépek gyártói számára is fontos fejlesztési iránnyá nőheti ki magát.
Az SxS memóriakártyák szintén a flash típusú memóriát hasznosítják, ugyanakkor megfelelnek az ExpressCard szabványnak, amely PCI Express interfész segítségével kommunikál a számítógéppel. A PCI Express a közeljövőben végleg leváltja a hagyományos PC Card-okat, így az SxS memóriakártyák széleskörű támogatást fognak élvezni.

A Sony XDCAM EX sorozatba tartozó professzionális kamerái már támogatni fogják az új, nagy sebességű SxS memóriakártyákat, amelyeket a 2007-es év során kezd majd árusítani a SanDisk és a Sony.

Előnyök


"A Sony és SanDisk célja közös, mindkét vállalat igyekszik kiszolgálni nagy teljesítményű, nagy kapacitású tárolási megoldások iránti igényeket" - mondta Eli Harari, a SanDisk ügyvezető igazgatója. "Büszke vagyok az évek során a Sony-val folytatott szoros együttműködésre, és kíváncsian várom az új termékeket, amelyek az SxS memóriakártyák fognak lehetővé tenni."