EA-Endemol: együttműködés a tévés és videojátékokat ötvöző Virtual Me fejlesztésében

OTS - Cégvonal, 2007. április 17. 11:42
Az Electronic Arts, valamint az Endemol csoport bejelentette, hogy kreatívan együttműködik a digitális szórakoztatás új, Virtual Me elnevezésű koncepciójának kidolgozásában, amely áthidalja a hagyományos televíziós és a videojátékok között ma még meglevő választóvonalat. A vadonatúj online termék az Endemol Big Brother sorozatában jelenik meg.
A Virtual Me az EA szupermodern személyiségképző (avatar) technológiáját ötvözi az Endemol népszerű televíziós formátumaival, hogy a fogyasztók új módon találkozhassanak, versenyezhessenek és szocializálódhassanak az online digitális világban. A nagy teljesítményű, könnyen kezelhető eszköz, amely meglepően életszerű, egyedülállóan testre szabott kinézetű és személyiségű kiber klónokat állít elő, komoly előrelépést jelent az avatarfejlesztő technológiák terén.

A Virtual Me lehetővé teszi a játékosoknak, hogy részt vegyenek a különféle tévés tehetségkutató műsorok (Fame Academy, Operacion Triunfo) és játékok (Egy a száz ellen, Áll az alku) virtuális változatában, és valódi kapcsolatot alakítsanak ki a  világhálón megjelenő más virtuális avatarokkal. A VirtualMe.com, a Virtual Me személyiségképző rendszer honlapja néhány hónapon belül indul.