Wapos ügyintézés a budaörsi önkormányzatnál

forrás Prim Online, 2007. április 17. 11:31
Mától a wapon keresztül is intézhetjük önkormányzati ügyeinket Budaörsön. A tavaly novemberben bevezetett SMS-ügyintézés után az átlátható, könnyen kezelhető wapos felülettel kiegészülve teljes körű megoldást kínál a Budaörsi Önkormányzat az e-government, azaz az elektronikus kormányzat területén. A mobil ügyintézés fejlesztéseinek támogatója a Pannon.
A Pannon támogatásával a Budapesti Corvinus Egyetem Közigazgatástudományi Kara mellett működő E-Government Alapítvány végezte el a wap-technológia ügyintézésben való alkalmazhatóságának a kutatását. A budaörsi önkormányzat ügyfelei mobilkészülékük segítségével mindenféle előzetes regisztráció nélkül az SMS mellett immár a wapon is intézhetik hivatali ügyeik egy részét: információkat kérhetnek, időpontot foglalhatnak akár az okmányirodába is és az ügyintézést magát is előkészíthetik, például az anyakönyvi kivonatokkal, lakcímbejelentéssel, vállalkozói igazolvánnyal kapcsolatos ügyeiket. A szolgáltatás részletes leírása megtalálható Budaörs város honlapján, a www.budaors.hu címen.

A Pannon kezdeményezője és hosszú ideje támogatója a különböző mobil kormányzati fejlesztéseknek. Az új technológiai eljárásoknak a tesztelése az igazgatási gyakorlatban hozzájárul ahhoz, hogy a közigazgatási reform ügyfélbarát jellege egyre inkább megfeleljen a kor követelményeinek.

A gyakorlati megoldások mellett a Pannon az elméleti háttér megszületését is támogatja szakértelmével és anyagi segítségével, így nyolc szak- és egyetemi tankönyv jelenik meg az elektronikus közigazgatás témájában. Ezek a városi, önkormányzati térinformatikáról és a műhold felvételekről készített területrendezési térképekről, a helyzettudatos mobiltechnológia igazgatási alkalmazásáról, az önkormányzati információs stratégiákról, az új felfogású igazgatási közönségszolgálat bemutatásáról és az önkormányzat legjobb elektronikus igazgatási gyakorlatairól, az államigazgatás központi információs rendszereiről, valamint a digitális, részvételi televíziózásban rejlő igazgatási lehetőségekről szólnak.