Dell okostelefon?

Milkovits Gábor, 2007. április 17. 22:29
Tajvani iparági hírforrások szerint a Dell alighogy kiszállt a PDA-üzletágból, máris saját márkanevével ellátott okostelefonok forgalmazását tervezi.
A Digitimes online hírújság értesülése alapján a Dell azt a Quanta-t bízná meg a közvetlen gyártással, amely a cég laptopjainak többségét is készíti. A hírek szerint az egyelőre „Fly” („légy”) kódnévre hallgató Dell okostelefon Windows Mobile 6 operációs rendszerű lesz, HSDPA szuper 3G hálózaton is működik, illetve teljes QWERTY billentyűzettel lesz ellátva. A Digitimes úgy tudja, hogy a készülék az utolsó negyedévben kerül forgalomba.

A hírt egyelőre sem a Dell, sem a Quanta nem kommentálta. Az mindenesetre elgondolkodtató, hogy mielőtt kivégezte volna az Axim PDA termékcsaládot, a Dell a Motorola korábbi mobilfőnökét, Ron Garriques-ot tette meg lakossági fogyasztói részlegének fejévé, ezt pedig aligha tette volna a mobilpiaccal való teljes szakítás szándékával. A Dell-t egyébként nemrég azzal kapcsolatban is hírbe hozták, hogy megvásárolná a főleg Treo okostelefonjaival sikeres Palm-ot, ezt az értesülést azonban szintén nem erősítették meg hivatalosan.