Az orosz Sistema megint cáfolta, hogy érdeklődött volna a Magyar Telekom iránt

MTI Sajtóadatbank, 2007. április 19. 08:33
Az orosz Sistema konglomerátum megint cáfolta, hogy valaha is érdeklődött volna a Deutsche Telekomnak a Magyar Telekomban meglévő, többségi részesedése iránt.
Nem felel meg a valóságnak az az információ, amely szerint a Sistema Telekom bármilyen formában érdeklődött volna a Magyar Telekom iránt, ismételte meg kurtán Anna Bojko szóvivő az RBK daily című orosz üzleti lap szerdai száma szerint.

Ezzel a Sistema Telekom Kóka János magyar gazdasági miniszternek arra a bejelentésére reagált, hogy a bonni konszern vezetői stratégiai befektetésnek tekintik a magyar távközlési szolgáltatóban birtokolt 59,21 százalékos pakettet. A Sistema már korábban is cáfolta azt a sajtóhírt, amely szerint az MTS orosz mobilszolgáltatóban meglévő részesedésének a szóban forgó magyar pakettre való kicserélését ajánlotta volna a Deutsche Telekomnak.

A magyar piac nem érdekelheti a Sistemát, amely a fejlődő piacokat jelöli meg terjeszkedésének elsődleges irányaként, mondta a Dresdner Kleinwort Wasserstein egy moszkvai elemzője a német Handelsblatthoz kötődő RBK dailynek. A Moszkva Bank egy analitikusa viszont arra gyanakodott, hogy a Sistema a tárgyalási kudarcát leplezhette a kategorikus cáfolattal. Ugyanakkor azt sem zárta ki, hogy a Deutsche Telekom próbálta ily módon felkelteni más befektetők érdeklődését a magyar üzletrész iránt.