Megszűnik a Firefox 1.5 terméktámogatása

Genda Csongor Zoltán, 2007. április 19. 19:33
A Mozilla képviselői bejelentették, hogy jövő héttől kezdődően nem adnak ki több biztonsági frissítést a Firefox 1.5-öshöz, ezért azt tanácsolják ügyfeleiknek, hogy ne használják tovább a régi verziót.
Az alternatív böngészőt fejlesztő alapítvány munkatársai közleményben hívják fel azon internetezők figyelmét, akik még mindig a 2005 végén kiadott Firefox 1.5-tel csatlakoznak a világhálóra, hogy április 24-től kezdődően nem tesznek közzé újabb javításokat ehhez a verzióhoz. Ez azt jelenti, hogy ezentúl mindinkább sebezhetővé válik a szoftver, tehát óriási biztonsági kockázatot jelent annak további használata. Ezért a Mozilla mindenkinek azt ajánlja, hogy térjen át a nagyobb biztonságot ígérő Firefox 2-re. Az 1.5-ösről nem lehet automatikusan frissíteni a 2-es verzióra, így azt el kell távolítani, és le kell tölteni az új szoftvert, amit aztán telepíteniük kell a felhasználóknak.

Az alapítvány most jelentette meg ingyenes levelezőprogramjának új változatát, a Thunderbird 2.0-t, amely számtalan újítást tartalmaz elődjéhez képest. A Mozilla képviselőinek elmondása szerint a Thunderbird 1.5 terméktámogatását október végén szüntetik meg.