Letölthető a Mozilla Thunderbird 2

Milkovits Gábor, 2007. április 20. 08:10
A Mozilla kiadta Thunderbird levelezőprogramjának megújult, 2-es verzióját, amely azonnal ingyenesen letölthető, magyar nyelvű változatban is.
Az új Thunderbird számos újdonságot kínál, mint például az e-mailek címkézhetősége, amellyel számos címkét előre be is lehet állítani, a partnernek vagy a témának megfelelően. Fontos változás a korábbi verziókhoz képest a program jobb személyre szabhatósága, ami az üzenetekhez tartozó egyedi sablonok kialakítását is lehetővé teszi, felhasználva ehhez a több száz elérhető és ingyen letölthető bővítményt, mind a funkciók, mind pedig a külső megjelenés terén. Praktikus újdonság még az e-mailek időrend szerinti oda-vissza keresését támogató megoldás, illetve az az ehhez kapcsolódó alkalmazás, amely külön mappába menti az ilyen kereséseket és a találatokat.

A mappák az új Thunderbirdben a korábbinál jóval rugalmasabban kezelhetők; külön gyűjthetők a kedvencek, a legutóbb megnyitottak, illetve az olvasatlan üzeneteket tartalmazók. Az üzenetek a hagyományos oldalsó oszlop helyett legördülő menüben is megjeleníthetők. A Mozilla emellett megerősített biztonsági megoldásokkal is ellátta a levelezőt, amely a vírusvédelmen és a spamszűrésen kívül a Firefox 2.0 böngészőn már bemutatkozott automatikus frissítésben is megnyilvánul.