A mobiltelefonok és spamek nagy bevételekhez fogják juttatni a hackereket

forrás Prim Online, 2007. április 21. 11:21
A McAfee második alkalommal tette közzé a Global Threat Report (jelentés a globális fenyegetésekről) című, félévente megjelenő biztonsági folyóiratát. A Global Threat Report új száma a McAfee legjobb kutatói, menedzserei és evangelistái által írt cikkeket tartalmaz olyan témákban, mint a kiberbűnözés, a Microsoft Windows Vista biztonsága, a kémprogramok, a spamek, a mobiltelefonok biztonsága, az adatszivárgás és a biztonsági kockázat kezelése.
A Global Threat Report áttekinti a biztonsági üzletág közeljövőjét – a fenyegetéseket, a védelmeket és azon kérdéseket, amelyekkel a biztonsági szakemberek az elkövetkező öt év során szembesülhetnek.


„A biztonsági személyzet és a rosszindulatú programok írói közötti folyamatos küzdelem tulajdonképpen egy fegyverkezési verseny – akármilyen gyorsan is fejlesztenek ki új védelmeket a biztonsági szakemberek, a rosszfiúk hasonló fejlődést mutatnak” – mondja Jeff Green, a McAfee Avert Labs vezető alelnöke. „A Global Threat Report célja, hogy segítséget nyújtson a biztonsági szakemberek számára ahhoz, hogy naprakészek legyenek a fenyegetések örökké változó világában, tippeket adva arra, hogy mire érdemes odafigyelni a jövőbeni tervezések során.”

A Global Threat Report letölthető a McAfee Threat Centertől