Dell PC-k ismét XP-vel

Genda Csongor Zoltán, 2007. április 22. 09:38
A Dell a napokban bejelentette, hogy a nagy érdeklődésre való tekintettel ismét felveszik kínálatukba az XP-vel előtelepített számítógépeket.
Akárcsak más számítógépgyártók, az elmúlt hónapokban a Dell is megkezdte a Vistára való átállást, és fokozatosan kivonták a forgalomból a Windows XP-vel üzemelő rendszereket, legalábbis az utóbbi időben már csupán a kis- és középvállalkozások juthattak hozzá az ezen operációs rendszert futtató PC-khez. Az amerikai vállalat azonban meghajol a vásárlói igények előtt, és mostantól ismét kínál XP-s rendszereket. A Dell még év elején életre hívott egy közösségi jelleggel bíró portált, az IdeaStormot, amelyen a potenciális vásárlók elmondhatják, hogy mit is várnak el a gyártótól. Az eredmény: a fogyasztók továbbra is akarnak a régebbi Microsoft operációs rendszerrel előtelepített számítógépeket. Mostantól tehát az amerikai vásárlók hat modell esetében megválaszthatják, hogy az XP-vel vagy a Vistával előtelepített gépet szeretnék megvenni.

Ez az ajánlat azonban csak jövő év elejéig lesz érvényes, ugyanis a jelenlegi szerződések értelmében 2008 januárjától már csak Vista rendszerű Windows PC-ket forgalmazhatnak a gyártók.