Minox DC 1022: 10,1 megapixel és 6x optikai zoom

Széles Csongor, 2007. április 22. 12:08
A német Minox cég új fényképezőgéppel jelentkezik a kompakt fényképezőgépek piacán. A ránézésre eléggé masszív DC 1022 modell 10,1 megapixeles képérzékelőt, 6x optikai zoomot, valamint 2,8 inches LCD képernyőt kapott, mindezt a cég számára presztízskérdésnek számító karcsú vázba (93x57x25,5mm, 150 gramm) sűrítve. A DC 1022 fényképezőgép SD memóriakártyát támogat (max. 2GB), valamint 23MB belső memóriával is rendelkezik. Természetesen az új modellel videoklipeket is készíthetünk, sőt a lejátszás élménye érdekében hangszórót is szereltek a fényképezőgépbe. Az új DC 1022 modell a 8 megapixeles DC 8122-től veszi át a stafétát.
A kompakt kategóriában megszokott tucatgépekhez képest a Minox 10 megapixeles felbontást és 6x optikai zoomot kínál, valamint az átlagos 2,5inches képernyőknél nagyobb, 2,8 inches átmérőjű LCD-t. Ilyen tulajdonságlistával egy jól kihasználható, hordozható átlagon felüli fényképezőgépet vihet haza a boldog vásárló.

A fényképezőgép igazi érdekessége a gyors autofókuszt lehetővé tévő MINOCTAR objektív, amely megfelelő felbontást biztosít a 10 megapixeles képérzékelő számára is, így A3-as méretben is elég jó minőségű képeket nyomtathatunk felvételeinkből. Legyen szó makró, távoli tárgyak vagy portréfotózásról, a kis Minox 1022 bármely hétköznapi szituációban megállja a helyét.

A blende és a záridő kézzel is állítható, ugyanakkor a változatos téma módoknak köszönhetően a hobbifotós az igényesebb szituációkban sem vall szégyent. A portré, sport, tűzijáték, állatfotó vagy éjjeli fotó módok kiválasztásával az adott szituációhoz igazíthatja masináját. Extrémebb szituációban a szoftveres képstabilizátor is működésbe lép, amely zoomoláskor sok esetben kapóra jön. A téma módokat gyerekjáték előkeresni a 2,8 inches LCD-n, amely a Minox DC 1022 hátfalát uralja. A képernyő ráadásul tükröződés-gátló bevonatot is kapott, így erős napfényben is relatíve jó látószöget biztosít.

A Minox DC 1022 nem támogatja az SDHC memóriakártyákat, viszont 2GB-ig bármilyen hagyományos SD kártyát elfogad, emellett egy szerény méretű 32MB-os belső memóriával is rendelkezik. A videofelvételekhez hang is jár, így a Minox DC 1022 mikrofonnal, a lejátszás miatt pedig saját hangszóróval is rendelkezik. Áramellátását a csomagban található Li-Ion akkumulátor biztosítja, emellett a dobozba ott találjuk a csuklópántot, egy táskát, az USB és videó kábeleket, valamint a szükséges szoftvereket és a felhasználó kézikönyvét tartalmazó CD-t.