Minden egyben tárolórendszer a HP-től

Széll Zoltán, 2007. április 22. 13:39
A HP két új vezetőt nevezett ki a kis- és közepes vállalkozások (kkv) piacért felelős csapatába, valamint bemutatott egy, a kkv-piacra szánt AiO (All-in One = minden egyben) tárolórendszert és tárolófelügyelő szoftvert, amelyek segítik az ügyfeleket a tároló környezeteik költségének és bonyolultságának a csökkentésében.
A HP Technology Solutions Group részlegének a kkv-piaci tevékenységéért felelős igazgatójaként Urs Renggli (42) fogja koordinálni a tároló, szerver, szoftver és szolgáltatás üzleti egységeket, annak érdekében, hogy megbízható, megfizethető és egyszerűen kezelhető megoldásokat kínáljanak az ügyfeleknek.

A StorageWorks üzleti egységen belül igazgatóként Harry Baeverstad (54) lesz a felelős a kkv-termékstratégiáért és a piacra lépési programokért.

A HP StrorageWorks 1200 All-in-One Storage System (HP AiO 1200, minden egyben) a legújabb tagja a HP egyszerűen kezelhető, kkv-knak kínált tárolórendszer-családjának. Az integrált rendszert olyan informatikai szakemberek által kezelhetőnek tervezték, akik nem rendelkeznek speciális tárolóismeretekkel.

A HP Storage Essentials Standard Edition Storage Resource Management (SRM) szoftver, amely egyetlen, biztonságos webfelületen keresztül kezelhető, automatikussá teszi a bonyolult, manuális feladatok végrehajtását és javítja az informatikai erőforrások kihasználását.

HP StorageWorks 1200 All-in-One (minden egyben) tárolórendszer

A HP AiO1200 segíti az ügyfeleket abban, hogy megosszák, menedzseljék és védjék a gyorsan növekvő számú állományaikat és alkalmazásaikat. Problémamentesen egyesíti a fájlszerver, a megosztott tárolótömb és az adatvédelem funkcióit.

A HP AiO1200 tárolószerver 2U (88 mm) magas készülékháza a korábbiaknál nagyobb tárolókapacitást kínál a felhasználóknak. A 12 meghajtót befogadó tömb nagy teljesítményű vezérlője révén a tárolóhely lefoglalása nagymértékben alkalmazkodik az üzleti igényekhez. Az AiO Storage Manager támogatja a különböző típusú meghajtók egyidejű használatát, így az ügyfelek kihasználhatják a soros ATA (SATA) meghajtók költséghatékonyságát és a SAS (soros csatolású SCSI) meghajtók sebességét és megbízhatóságát.

Az All-in-One Storage Manager a Microsoft Exchange 2007 felhasználókat egy varázslóval támogatja az üzembe helyezésben és a migrációban, így a közvetlenül a kiszolgálókhoz illeszkedő tárolásról a hálózati tárolásra való átálláshoz csupán 10 egérkattintás kell. A 32 és 64 bites Windows Server 2003 szerverek környezetében felkészíthető az iSCSI protokoll alapú tárolásra. Az üzembe helyezést és a migrációt támogató varázslók segítik az adminisztrátorokat abban, hogy rugalmasan az egyedi alkalmazások tárolási igényeinek megfelelően elegyítsék a meghajtótechnológiákat.

Ezen kívül az ügyfelek teljes tároló infrastruktúráját menedzselhetik az All-in-One Sotarage Manager-rel a HP StorageWorks Modular Smart Array tárolókra kiterjesztett támogatásnak köszönhetően.

A HP AiO1200 tárolóba legfeljebb 12 SATA vagy SAS meghajtó dugaszolható, maximum 9 TB összkapacitással. Az új tárolót elsősorban a HP világszerte több mint 145 ezer viszonteladóból álló partnerhálózatán keresztül fogja értékesíteni. Az AiO1200 a Microsoft Windows Strorage Server 2003 R2-vel és a Microsoft iSCSI Software Target szoftverrel dolgozik, elősegítve, hogy a kis- és közepes méretű szervezetek is nagyvállalati kategóriájú tárolótechnológia alkalmazásával növeljék a termelékenységüket és hatékonyságukat.