MHM Computer: tendernyerés a Vodafone-nál

Kovács Attila, 2007. április 23. 14:08
Három új információról adott számot mai sajtótájékoztatóján a tároló rendszerekkel foglalkozó MHM Computer Hungary Kft. Egyrészt: az EMC támogatásával megnyerte a Vodafone Hungary Zrt. teljes storage infrastruktúra szállítására és üzemeltetésére kiírt, négyévre szóló gyüttműködési tendert. Másodsorban: MHM-IBM Magyarország együttműködés kibontakozásának első jelei érzékelhetők. Végül: csökkenő nyereségtartalom mellett az MHM Computer Kft. 2006-ban az azt megelőző évinél 20 százalékkal nagyobb forgalmat (1,7 milliárd forint) realizált, s a növekedés idén várhatóan még kedvezőbben alakul. 2007. első negyedév: 500 millió forintos forgalom várható, szemben a 2006. azonos időszakának 340 millió forintos árbevételével. Idén az MHM-nek továbbra is fő célja, hogy elsősorban a banki és biztosító szektorban bővüljön. A mai budapesti MHM sajtótájékoztatót Lyócsa István, a cég igazgatója és Jakó Attila, az MHM kereskedelmi igazgatója tartotta.
A Vodafone-nál, ahol korábban is az MHM nyert tendert, három évre az üzemeltetést is felvállalta a társaság. Kétféle korszerű EMC típusú tárolórendszer architektúrát szállítanak a Vodafone részére: egy kiemelt (HM) kategóriájú és egy midrange típusút.

A pontosan nem ismertetett értékű (állítólag több százmillió forintos) projekt telepítési fázisa befejezésének a határideje 2007 szeptembere. A tárolóeszközöket a Vodafone három telephelyén helyezik üzembe. Az üzemeltetés egyrészt az mhm-es szakemberek helyszíni jelenlétével, másrészt távfelügyeleti megoldás igénybe vételével fog történni.

Lyócsa István szerint új lehetőség az MHM üzleti kooperációjában, hogy a jelenlegi feszült piaci helyzetben várhatóan olyan vállalattal is sikerül együttműködési megállapodást kötni, amelyik az MHM egyik hazai versenytársa. Elvi megállapodás körvonalazódik az MHM és az IBM Magyarország között, amelynek tárgya IBM tároló rendszerek hazai forgalmazása, üzemeltetése és rendszerintegrációs munkái. Az együttműködés részleteit várhatóan a közeljövőben dolgozzák ki.