Magyar menedzser sikere az amerikai Avnet-nél

forrás Prim Online, 2007. április 24. 16:14
A tavalyi év során az Avnet Technology Solutions megvásárolta az Access Distributiont, amely a Sun termékek vezető forgalmazója világszerte. Áprilisi belgiumi igazgatósági ülésén az Avnet bejelentette, hogy az Access vállalatot Kurel János alelnök vezette Partner Solutions divízióba integrálja, és a magyar vezető feladatköre bővül az új termékek kereskedelmi hálózatának kiépítésével.
Az integráció következtében Kurel János alelnök felelősségi körébe tartozó divízió öt üzleti régióra bővül áprilistól. A magyar alelnök irányítja a jövőben az Egyesült Királyság, Olaszország, Németország, a nyugati régió (Franciaország, Hollandia, Spanyolország, Belgium), a közép-kelet-európai régió (Svájc, Ausztria, Csehország, Magyarország, Lengyelország, Szlovákia, és Románia) IT disztribúciós folyamatait Avnet-nél, és az új Access termékskála bevezetését ezekben az országokban.

Kurel János 1998-ban lépett az Avnet kötelékébe, mint a magyar leányvállalat megalapítója és vezetője. 2000-től az ő javaslatára bővült a magyar képviselet portfoliója a Sun termékskálájával, és ezt követően három közép-európai ország (Csehország, Lengyelország, Magyarország) ügyvezetőként irányította az Avnet eladásait és csapatát régiónkban.
Kurel Jánost 2004-ben nevezték ki az IBM, HP és Sun termékek disztribúcióját összefogó Partner Solutions divízió élére - alelnökként, mely előléptetéssel az amerikai központú multinacionális vállalat felső vezetői körébe elsőként került magyar menedzser.

A megvásárolt cég Avnet-be beolvasztásával az eddigi képviselt márkák (IBM, HP, Novell) termékei mellett az Access divízióval integrálódott gyártók termékeit is - SUN, F5, Equalogic - forgalmazza a fenti országokban.

Az Avnet Partner Solutions EMEA régióban a vállalati szerverek és szoftverek vezető disztribútora, partnerei IT viszonteladók, rendszerintegrátorok és független szoftvergyártók.
Mind az Access, mind az Avnet Partner Solutions hardverek és szoftverek nagykereskedelmi eladására fókuszáló divíziók, így összeolvadásuk a magyar alelnök irányítása alatt apró átalakításokkal történhet meg.

Az integráció előnyeiről Kurel János a következőket emelte ki: „Egy nagyszerű üzleti kombinációt sikerült létrehoznunk az Avnet Partner Solutions divízió és az Access összeolvadásával, ahol kiváló szakemberek dolgoznak, és kitűnő tervek születnek.
Most értünk el ahhoz az üzleti határhoz, hogy kiszélesítsük a spektrumunkat, hogy még jobb hardver és szoftver portfoliókat készítsünk partnereink számára. Továbbra is a növekedés, tökéletesedés a célunk, ezzel a lépéssel pedig bebizonyíthatjuk, hogy a európai régiókban számos disztribúciós lehetőség rejlik még.
Jó irányba haladunk és hiszem, hogy ezzel az új vállalati konstrukcióval még jobban el tudjuk osztani feladatokat, munkafolyamatokat és szolgáltatásokat, hogy egyszerűbben, gyorsabban kiszolgáljuk partnereinket.”