Színes Konica Minolta csúcsmodell Magyarországon

Kiss Ádám Zoltán, 2007. április 28. 19:58
Magyarországon is megkezdik a Konica Minolta csúcsberendezése, a bizhub PRO C6500e forgalmazását.
A bizhub PRO C500 bemutatását követően 2007 áprilisában a Konica Minolta Magyarország bejelentette, hogy bevezeti a magyar piacra a legújabb színes professzionális berendezését, a bizhub PRO C6500e-t. Ezt a színes nyomtatási rendszert arra tervezték, hogy robusztus és eléggé rugalmas legyen ahhoz, hogy megbirkózzon a nagy mennyiségű nyomtatási feladatokkal, állandó nyomtatási minőséget biztosítva. A bizhub PRO C6500e egy nagyteljesítményű berendezés, amely több mint 300.000 A4-es oldalt tud nyomtatni / másolni egy hónap alatt, illetve 65 oldalt nyomtat egy perc alatt, színesben és feketében-fehérben egyaránt, akár 300 g/m˛ vastag papíron.

A bizhub PRO C6500e a már létező bizhub PRO 1050e sikerére épít, ugyanazokat a kiterjedt laprendezési opciókat vonultatja fel. A vevők választhatnak a többfunkciós finisher egységekből, amelyek tűznek, hajtogatnak, lyukasztanak, prospektust készítenek és immáron a bizhub PRO C6500e képes gerincragasztott könyv készítésére is. A modulokból álló rendszert jelenleg 8 féle különböző konfigurációba építhető meg, amelyek segítségével akár katalógust, reklámanyagot vagy bármilyen fajta kreatív dokumentumot el lehet készíteni. A teljesen színes nagyméretű kijelző és a kezelőfelület intuitív elrendezésével egyszerűbben és könnyebben működik a mindennapi használat. A Konica Minolta új generációs polimerizált festéke, a Simitri HD (High Definition),  kiváló színes reprodukcióval elsőrendű képminőséget hoz létre, legyen szó akár fekete-fehér nyomtatásról is. A Simitri HD új energiatakarékos fixálási eljárása során javul a nyomtatási minőség, miközben sokfajta papírra és kreatív médiára használható. A apró polimerizált részecskék mérete miatt nagyobb felületi sűrűség érhető elő, gyakorlatilag offszet-közeli minőség. 1991 óta a Konica Minolta világszinten ennek a technológiának köszönhetően több szabadalmat fejlesztett ki, mint más irodatechnikai gyártó.

Főbb tulajdonságok:

Professzionális laprendezési és finishelési opciók (pl.: füzet készítés, gerincragasztott könyv készítés, tűzés / hajtogatás, lyukasztás, stb.)
Sebesség: 65 lap / perc színesben és fekete-fehérben is
Ajánlott terhelhetőség: akár 300.000 oldal / hó
Nyomtatásvezérlő: EFI
Bemeneti papírkapacitás: 7.500 lap
Kimeneti papírkapacitás: 8.400 lap
Papírkezelés: 300 g/m-ig
Festék: Simitri-HD (High Definition) kiváló színeket és képkezelést biztosít meggyőző nyomtatási felülettel
Egyszerű használat: nagyfelbontású, könnyen kezelhető kijelző a berendezésre rögzítve