Bluetooth alapú, vezeték nélküli Hi-Fi berendezés

Széll Zoltán, 2007. április 29. 19:53
Az iSymphony új Hi-Fi berendezést vezetett be, amely falra szerelhető, vagy egymás tetejére helyezhető egységeket foglal magába. Az eszköz bármilyen Bluetooth vezeték nélküli modult tartalmazó berendezéshez csatlakoztatható, amely képes sztereó hangfolyamot továbbítani, vezeték nélkül.
A ’V1BLUEe’ csomag CD lejátszót, RDS vételre alkalmas FM vevőt, két 10W-os frontoldali hangfalat és 25W-os mélysugárzót tartalmaz. A központi egység USB kaput is magába foglal, amelyhez Flash meghajtók és MP3 lejátszók csatlakoztathatók. A készülék tartozéka még a 3 az 1-ben memóriakártya olvasó, amely az SD az MMC és Memory Stick kártyákon tárolt zeneszámok megszólaltatását is lehetővé teszi.

A Bluetooth A2DP (Advanced Audio Distribution Profile = fejlett hang-elosztó profil) támogatása megengedi a hang vezeték nélküli továbbítását a vezérlő készülékekhez, amelyek támogatják a Bluetooth AVRCP (Audio Video Remote Control Protocol = hang és kép távvezérlő protokoll) technológiát. Telefonok, számítógépek, vezeték nélküli zenelejátszók mind táplálhatják a V1BLUEe berendezést. A vezeték nélküli iPod dokkolló állomáson keresztül nem vezeték nélküli lejátszók is csatlakoztathatók. A rendszer a Bluetooth vezeték nélküli fejhallgatóhoz is szállítja a hangokat.

Az iSymphony szóvivője elmondta, hogy a V1BLUEe Hi-Fi berendezés júliusban lesz kapható kb. 250 angol fontért.