Új főszerkesztő a Startlapnál

forrás Prim Online, 2007. május 1. 09:03
2007. május 1-jétől Bognár Bálint irányítja főszerkesztőként a Startlapot. A szakember korábban projektfelelősként és Lap.hu-koordinátorként dolgozott a portálnál.
Bognár Bálint karrierjét az Educatio Kht, Sulinet Programirodájában kezdte, ahol először holnapfejlesztéssel, majd európai uniós informatikai fejlesztési projektek koordinálásával foglalkozott.

A szakember 2005 májusában csatlakozott a Sanoma Budapest Újmédia-divíziójának csapatához, mint a Lap.hu mozgalom koordinátora. Vezetése alatt zajlott a Lap.hu oldalak első nagy minőségi revíziója, amikor a szigorítások érvényesítése mellett sikerült az oldalak és a mozgalom szerkesztőinek számát – egyúttal a Lap.hu mozgalom népszerűségét – tovább növelnie.

2006 novemberétől már projektfelelősként dolgozott a Startlapnál, ahol a Startlap csoport fejlesztéseinek résztvevőjeként nagymértékben járult hozzá a site eredményességéhez és fejlődéséhez. Idei feladata lesz többek között a Startlap megújítása, amelynek előkészítésében ugyancsak jelentős szerepet vállalt.

Bognár Bálint az Eötvös Loránd Tudományegyetemen szociológusként végzett, majd ezt követően a Nyugat-magyarországi Egyetem Informatikai Menedzseri képesítését szerezte meg. Angolul és németül beszél.