Mielőtt az IT-menedzser megőszülne

forrás Prim Online, 2007. május 2. 11:16
A USRobotics IPSec-alapú Virtual Private Network (VPN) támogatással bővíti a cég vezeték nélküli MAXg ADSL2+ Gateway (USRxx9108A) termékcsaládot. A program lehetővé teszi a Gateway fejlesztését, és azonnal letölthető.
Az IPSec-alapú VPN a ma használatban levő magánhálózatok közül az egyik legbiztonságosabb módja az interneten keresztüli bizalmas kommunikációnak. A széles körben elterjedt alkalmazás biztosítja a biztonságos kapcsolat létrehozását egy vállalati hálózathoz otthonról vagy egy távoli irodából. Több VPN felhasználót érintő korlátozás azonban, hogy ha a VPN-t egyszer bevezették, a felhasználó a továbbiakban nem csatlakozhat az olyan helyi hálózati helyekhez, mint a helyi printer, hálózathoz csatolt tároló stb.  A VPN készülékek meg tudják oldani ezt a problémát, de ezzel egy sokkal komolyabb gondot okoznak az IT-menedzsereknek. Valójában a hálózatra felcsatlakozott összes távoli számítógépről a forgalmat a VPN csatornán keresztül a vállalati hálózathoz irányítják – melynek puszta gondolatától is rettegnek az IT-menedzserek.

A USR a vezeték nélküli MAXg ADSL2+ Gateway számára kifejlesztett új beépített szoftverével (firmware) a felhasználók VPN-en keresztül csatlakozhatnak egy vállalati hálózathoz, miközben hozzáférhetnek a helyi hálózati forrásaikhoz is. Ráadásul az IT menedzser is biztos lehet afelől, hogy csak azok a számítógépek férhetnek hozzá a vállalati hálózathoz, melyek ténylegesen jogosultak arra. A távoli hálózat többi adatforgalma a normál utat fogja követni.

“Az IT menedzserek a bizalmas adatkibocsátás és az egyre nagyobb vírusfenyegetések miatt nem akarják, hogy feljogosítatlan számítógépek kapcsolódhassanak a vállalati hálózathoz” - mondja Tony Field, a USRobotics EMEA termékmarketing-menedzsere. “Ugyanakkor, amíg a felhasználók a vállalati hálózathoz vannak csatlakoztatva, hozzá szeretnének férni a helyi hálózati forrásokhoz is. Az új firmware kielégíti mind az IT-menedzserek, mind a távoli felhasználók igényeit.”

A USRobotics vezeték nélküli MAXg ADSL2+ Gateway támogatja az ipari standard IPSec VPN kapcsolatot a biztonságos adatátvitelhez:


A USRobotics MAXg ADSL 2+ Gateway standard biztonsági jellemzői a következők: MAC címszűrés, WPA2, WPA és WEP kódolás vezeték nélküli LAN felhasználóknak, valamint egy Stateful Packet Inspection (SPI) tűzfal.

A USRobotics VPN firmware frissítése 2007. június 30-ig ingyenes.