Több mint ötvenmillióan töltötték már le a McAfee SiteAdvisor megoldást

forrás Prim Online, 2007. május 1. 17:16
A felhasználók piros, sárga vagy zöld jelzést kapnak az egyes oldalakról, ami alapján eldönthetik, hogy interakcióba lépnek-e az adott oldalon.
„Mialatt a web nélkülözhetetlenné vált az információ, a tudás és a kereskedelem szempontjaiból, egyúttal a kiberbűnözés melegágya is volt – mondta Tim Dowling, a Consumer Growth Initiatives alelnöke.

A SiteAdvisor az internet majd minden oldalát folyamatosan ellenőrzi és osztályozza, azaz világosan meghatározza a potenciálisan veszélyes weboldalakat, amelyek támadásokkal – mint például a kémprogramok, reklámprogramok, spamek, böngészőtámadások, online adatkicsalások – hozhatók kapcsolatba. A SiteAdvisor egyik kiemelkedő előnye, hogy segítségével a felhasználók biztonságosabban használhatják az olyan keresőszolgáltatásokat, mint a Google, a Yahoo! vagy az MSN. A SiteAdvisor minden egyes találat mellett azonnal megjeleníti annak biztonsági szintjét is, hogy a felhasználó így felelősségteljes döntést hozhasson a meglátogatni kívánt oldalakkal kapcsolatban.

Ezen felül böngészés közben az eszközsorban található SiteAdvisor biztonsági gomb megváltoztatja a színét az adott oldal biztonsági besorolásának megfelelően. A McAfee SiteAdvisor egyaránt együttműködik a Microsoft Internet Explorerrel és a Mozilla Firefoxszal a MacOS, Linux vagy PC platformokon.