Már kapható a fekete Xbox

Genda Csongor Zoltán, 2007. május 2. 21:03
A Microsoft pár nappal ezelőtt megkezdte az Egyesült Államokban a legújabb, fekete házba szerelt Xbox forgalmazását, amely nem csupán színében hoz újat, hanem komolyabb felszereltséggel is érkezik.
A redmondi konszern Amerikában piacra dobta a fekete színű, "elite" minősítést kapott Xbox 360-as konzolt, amelyet nem kevesebb mint egy 120 GByte-os merevlemezes meghajtóval szerelt fel a gyártó, ezenkívül ellátták azt HDMI-interfésszel is. A Microsoft új konzolja azonban jóval drágább, mint a Core (300 $) és a Pro (400 $) modellek;  a vállalat 480 dolláros végfelhasználói áron hozta forgalomba az elit játékgépet. A 120 GByte-os merevlemezt azonban külön is megvásárolhatják az érdeklődők 180 dollár ellenében.

A Microsoft tehát a Black Xbox 360 Elite-et küldi harcba a Sony konzolja ellen, amely csupán 60 GB-s merevlemezzel rendelkezik, és 120 dollárral többe is kerül, mint a redmondi termék. Igaz, a PS3 rendelkezik Blu-ray meghajtóval, az új Xbox alapfelszereltségéhez viszont még mindig nem tartozik hozzá a HD DVD-olvasó.