Axis digitális fényképezőgép mobilkülsővel

Milkovits Gábor, 2007. május 3. 09:09
Az Axis egy olyan digitális fényképezőgépet mutatott be, amely külsőre leginkább egy mobiltelefonra emlékeztet, és nagyméretű LCD megjelenítővel is rendelkezik.
A kijelző pontos méretét ugyan sajnos nem közölték, ám az a képekből is nyilvánvaló, hogy kiválóan alkalmas a készített felvételek megjelenítésére. A tenyérbe simuló készülék kezelése egyszerű és praktikus, ugyanakkor az optika elhelyezése és a legcélszerűbb kéztartás is egyértelműen a kamerás mobilokat juttatja az ember eszébe. Az új Axis eszköz akkumulátora ráadásul anélkül tölthető, hogy ki kellene venni a készülékből, és a más eszközökhöz való csatlakoztatás, valamint kompatibilitás is sokoldalúbb egy átlagos fényképezőhöz viszonyítva.

A Matthew Swinton által tervezett, újszerű Axis digitális fényképezőgép kezelőfelülete egy gomb megnyomásával automatikusan átfordítható úgy, hogy balkezesek számára is kényelmes legyen.  Egyéb, főként technikai részletek egyelőre nem láttak napvilágot a készülékkel kapcsolatban, mindenesetre ismét jó példa arra, hogy a mindenütt jelenlévő mobiltelefonok formavilága és használati módja mekkora hatással van az egyéb mobileszközökre is.