F-Secure első negyedév: rekordszintű árbevétel és javuló jövedelmezőség

forrás Prim Online, 2007. május 3. 09:36
Az F-Secure első negyedéves eredményei szilárd növekedést mutatnak mind az értékesítés, mind a jövedelmezőség terén. A 23,1 millió eurót elérő, rekordszintű első negyedéves árbevétel 23%-kal emelkedett az előző év azonos időszakához képest. Ugyanakkor az adózás előtti üzleti eredmény (EBIT - earning before interests and taxes) 38%-kal 4,1 millió eurós rekordszintre nőtt, ami az árbevételek 18%-ának felel meg.
A vállalat az internet szolgáltatókkal együttműködésben ajánlott Security as a Service, vagyis szolgáltatásként kínált biztonság termékkínálatára vonatkozó növekedési stratégiája a tervek szerint teljesült. Ezen a téren az F-Secure megerősítette vezető pozícióját Európában, míg a hagyományos termékértékesítés is a vártnál nagyobb mértékben növekedett.

A vállalat folytatja az internetszolgáltatók felé kiépített, stratégiai fontosságú értékesítési csatornájának bővítését. 2006 végén az európai piacon az F-Secure biztonsági szolgáltatásait kínáló internetszolgáltatók a régió szélessávú előfizetőinek 34%-át fedték le. Az F-Secure az észak-amerikai régióban is fontos szereplője a piaci szegmensnek, és számos internetszolgáltatói partnerkapcsolat aláírásával az ázsiai-csendes-óceáni régióban szintén sikeresen lépett piacra. A vállalat a világ 34 országban összesen 143 internet szolgáltatóval áll kapcsolatban.

Az első negyedévben a más csatornákon, többek között az értéknövelt viszonteladókon, internetszolgáltatókon, a felügyelt biztonsági szolgáltatások kínálóin, a vállalat webáruházán és az értékesítési csatornákon keresztül folyó eladások árbevétele 15,4 millió euró volt, ami 18%-os növekedést jelent.

Az intelligens mobiltelefonokra kialakított biztonsági megoldások árbevétele egyenletes mértékű növekedést mutatott. Az F-Secure mobil-előfizetők számára fejlesztett biztonsági megoldásait számos fő mobilszolgáltató, például az Orange UK, az Orange Switzerland, a T-Mobile Germany, a T-Mobile UK, a Swisscom, a TeliaSonera és az Elisa kínálja. A vállalat továbbá a Nokia vállalattal is fenntartotta szoros együttműködését. Az F-Secure Mobile Anti-Virus volt az első vírusvédelmi szoftver az S60 3rd Edition operációs rendszeren, és elérhető a legtöbb jelenleg kínált, illetve a jövőben megjelenő Nokia S60 3rd Edition rendszerű készüléken, így például az Nseries és az Eseries telefonokhoz.