Új világrekordot állított fel a SAS

forrás Prim Online, 2007. május 3. 12:06
A SAS új világrekordot állított fel a nagy mennyiségű adatok kinyerésében, átalakításában és adattárházba történő betöltésében (ETL). A SAS Data Integration szoftver teszteredményének igazi értékét az adja, hogy a teszt során olyan valós környezetet szimulált a vállalat, amellyel az ügyfelek ténylegesen szembesülhetnek napi munkájuk során.
Az adatok előkészítése során a SAS 1,25 terabyte-nyi tranzakciós adatot töltött be egy kiaknázó alkalmazások kiszolgálására alkalmas csillag sémába – ez az adatmennyiség körülbelül egy tipikus, nemzetközi kiskereskedelmi szektorban működő nagyvállalat 3 éves forgalmi adatának felel meg. Az előkészítés során a rendszer lassan változó dimenziós táblákat állított össze, az adatokat megtisztította, átalakította és feldolgozta. A SAS szoftvere ezt a fázist 2 óra 36 perc alatt hajtotta végre, mely egyedülálló kategóriájában.

Ezt követően a SAS Enterprise Data Integration Server az 1,7 terabyte adaton a teljes ETL-folyamatot 17 perc alatt hajtotta végre. Ez 5,97 TB teljesítményt jelent egy óra alatt, amely az iparág eddigi nyilvános teszteredményei alapján új világrekordnak számít.