Információs társadalom: a képviselőket is iskolapadba küldi az MDF

forrás Prim Online, 2007. május 3. 20:05
A Magyar Demokrata Fórum kezdeményezésére újra iskolapadba ülnek a parlamenti honatyák, hogy a CONTROLL Training Kft. segítségével elmélyítsék felhasználói számítógépes ismereteiket és új technikákkal ismerkedjenek meg - jelentette be Pettkó András képviselő.
Az MDF azonban ennél is fontosabbnak tartja, hogy az információs társadalom a jövőben ne csupán egy szűk réteg számára ismert fogalom legyen.

A számítógép mára mindennapjaink részévé vált. Jelen van munkahelyeinken, otthonainkban, az iskolákban, a hivatalokban, az élet minden területén. Fokozatosan el kell érnünk, hogy ezt a világot mindenki megismerhesse és megérthesse. Ehhez azonban először az alapfeltételeket kell biztosítani - hívja fel a figyelmet Pettkó András képviselő. - Elő kell segíteni, hogy egyre több család számára legyen elérhető az otthoni számítógép használata, s nem utolsósorban az internet-hozzáférés lehetőségeit is szélesíteni kell. A számítógép kezelése ugyanakkor sokaknak embertpróbáló feladatot jelent. Törekednünk kell arra, hogy a jövőben a komputer egyre kevesebb ember számára jelentsen egy ismeretlen, megfejthetetlen szerkezetet.

A Magyar Demokrata Fórum ezért elengedhetetlennek tartja a kiterjedt képzési lehetőségek biztosítását minden korosztály számára, nem megfeledkezve a vidéki kistelepülésekről sem, amelyeket mihamarabb be kell kapcsolni az ország digitális vérkeringésébe - mondja Pettkó. - Elodázhatatlan a kis- és középvállalkozások versenyképessé tétele érdekében a szektor informatizálása, a válságba került magyar tulajdonú rendszerintegrátor vállalkozások finanszírozási gondjainak enyhítése, valamint a kutatás-fejlesztési kezdeményezések állami támogatása.

Mindezeken túl a parlamenti munka korszerűsítése és hatékonyabbá tétele érdekében az MDF azt javasolja, hogy az öt parlamenti párt fogjon össze annak érdekében, hogy a jövőben a képviselői indítványok digitális aláírással is az Országgyűlés elé terjeszthetők legyenek.