Yahoo IM megoldás közvetlenül a böngészőből

Milkovits Gábor, 2007. május 4. 08:01
A Yahoo olyan azonnali üzenetküldő szolgáltatást indított be, amely egy külön alkalmazás megnyitása helyett közvetlenül a böngészőablakból elérhető.
Hasonló, az online e-mail szoftverek mintájára kidolgozott megoldások ugyan már léteznek világszerte, ám a Yahooé az első, amely azonnal felhasználók széles tömegeihez tud eljutni. A webalapú IM elsősorban azok számára lehet előnyös, akik gyakran otthonuktól távol is szeretnék, vagy éppen kénytelenek igénybe venni a számítógépes és internetes szolgáltatásokat, de azok az irodai dolgozók is örülhetnek neki, akiknek cége biztonsági okokból blokkolja az IM szoftverek letöltését a vállalati hálózatra.

Az új Yahoo azonnali üzenetküldő szolgáltatás első körben az Egyesült Államokban, Indiában, Brazíliában, Malajziában, a Fülöp-szigeteken és Vietnamban lesz hozzáférhető. A fejlődő piacok előtérbe helyezése nem véletlen, hiszen például Indiában a felhasználók mintegy 46%-a otthoni számítógép híján internetkávézókban kapcsolódik a világhálóra, márpedig ilyen helyzetben a webalapú alkalmazások az igazán életképesek. Vietnamban és a Fülöp-szigeteken ugyanakkor az IM-felhasználók több mint 80%-a Yahoo-ügyfél.

Az azonnali üzenetküldő szolgáltatások terén jelenleg a Microsoft MSN a legnépszerűbb globális szinten, ám közvetlenül őket követi a Yahoo Messenger a maga 88,5 millió felhasználójával.