7 Microsoft biztonsági frissítés kedden

Milkovits Gábor, 2007. május 4. 10:36
A Microsoft 7 biztonsági frissítést ad ki jövő kedden érkező szokásos csomagjában, köztük egy a hackerek által már kihasznált DNS szerverhibát kijavító foltot is.
A szokásokhoz híven az előzetes közleményből nem derül ki, hogy pontosan mely biztonsági réseket orvosolják majd a frissítésekben szereplő javítófoltok. Annyi bizonyos, hogy a Windows-hoz kettő, az Office-hoz három, az Exchange Server-hez egy, illetve a CAPICOM és a BizTalk alkalmazásokhoz szintén egy frissítés érkezik. Mindegyik termékcsoport frissítése legalább egy kritikus hibára kiadott javítást tartalmaz.

A múlt hónapban 6 biztonsági frissítést adott ki a Microsoft, majd nem sokkal ezután olyan úgynevezett „zero-day” támadások jelentek meg a világhálón, amelyek egyes még javítatlan Office réseket, illetve a Windows 2000 Server és a Windows Server 2003 DNS-kezelő alkalmazását érintő sebezhetőséget használták ki. Ennek alapján valószínűsíthető és egyben remélhető, hogy a májusi frissítőcsomag ezekre a résekre is tartalmaz javítófoltokat.