Sony Cyber-shot S800 6x optikai zoommal

Széles Csongor, 2007. május 4. 12:26
A Sony új 8 megapixeles modellel bővítette S sorozatát. A Cyber-shot S800 a 8 megapixeles képérzékelő mellett 6x optikai zoommal, extra ISO érzékenységgel (ISO 1250) és egy 2,5 inches, 230 000 pixel felbontású LCD képernyővel dicsekedhet. A fényképezőgép a belső memóriával sem spórol, az 54 MB belső memória a megszokott módon Memory Stick Duo / PRO Duo memóriakártyákkal bővíthető. Az S800-zal természetesen videót is készíthet a felhasználó. Május végére kerül a boltokba.
Az S800-as modell a divatos fényképezőgépek kategóriájában is megállná a helyét a fémborítású váznak köszönhetően. Ezen túl az akkumulátorral együtt is csupán 185 g-ot nyom, ennek köszönhetően és a könnyű kezelhetőség miatt mindenki elboldogul a Sony új fényképezőgépével, még az a felhasználó is, aki eddig soha sem fényképezett.

A kompakt fényképezőgépek között szokatlannak mondható 6x zoomnak köszönhetően az S800 rugalmasan használható, makrómódban például 2 cm-re képes fókuszálni. A digitális zoommal 12x átfogásra is van lehetőség, természetesen a megszokott minőségi romlás mellett.

Az S800 8 megapixeles képérzékelőjének hála akár A4-es méretű képeket is nyomtathatunk, a szenzor emellett a kategóriában szintén szokatlanul nagy érzékenységre is képes (ISO 1250). A komponálásban a 2,5 inches, 230 000 pixel felbontású LCD képernyő segít, amely megfelelően kontrasztos, tiszta és színhelyes képet produkál.

A fényképezőgéphez mellékelt NiMH akkumulátor 390 fénykép elkészítésére elegendő, így nem kell aggódnunk azért, hogy a legfontosabb pillanatban adja meg magát a fényképezőgép. Az 54 MB-os belső memória Memory Stick Duo / Memory Stick PRO Duo memóriakártyákkal bővíthető. Az S800 mellé egy sok kiegészítőt is kínál a Sony, hordozható fotónyomtatóktól a táskákon keresztül az extra akkumulátorokig szinte minden szükséges kellék megrendelhető. A Cyber-shot S800 május végén kerül forgalmazásra Európában, de a www.sonystyle-europe.com-on előre is megrendelhető.

Sony Syber-shot S800 röviden: