Teljes körű infrastruktúra-megoldás IPTV-szolgáltatóknak

forrás Prim Online, 2007. május 4. 13:14
Az IBM új infrastruktúra-megoldást jelentett be azon európai, közel-keleti és afrikai IPTV-szolgáltatóknak, amelyek adat- és beszédcélú szolgáltatásaik mellett következő generációs IPTV szórakoztatási szolgáltatásokat kívánnak nyújtani.
Az IBM új IPTV infrastruktúra megoldása hozzásegíti az ügyfeleket, hogy optimalizálják a hálózat használatát, megkülönböztessék magukat versenytársaiktól, illetve jelentős IPTV szolgáltatásokkal lépjenek be új szolgáltatási területekre. A megoldás a Cisco IP Next-Generation Network (IP NGN) architektúrát felhasználva kínál magas szintű videoszolgáltatásokat. Az IBM üzleti és műszaki tanácsadást, valamint megvalósítási, illetve - az IBM Global Financing segítségével - rugalmas finanszírozási megoldásokat kínál, miközben a Cisco leányvállalatával, a Scientific Atlantával együttesen a következő generációs IP és videó infrastruktúrát szállítja a triple-play megoldás IPTV részéhez.

A megoldás részeként az IBM egy új szolgáltatást is bejelentett. Az IPTV infrastruktúrákhoz való IBM Converged Communications Services műszaki tanácsadást, integrációs és megvalósítási szolgáltatásokat tartalmaz. Az IBM egészen pontosan a következőket ajánlja:

Az IPTV infrastruktúra megoldás a legjobb IBM hardvereket, szoftvereket és szolgáltatásokat Cisco termékekkel ötvözve teljes körű megoldást kínál, amelynek standard alkotóelemei: IBM BladeCenter és xSeries szerverek; IBM WebSphere, Tivoli és Lotus szoftvertermékek; a Cisco teljes körű IP Next-Generation Network (IP NGN) megoldásai. Az új megoldás Linux technológiát is használ. 

Az IBM IPTV infrastruktúra megoldás az IBM Global Technology Services tanácsadási és informatikai szolgáltatón és a Ciscón keresztül Európa, a Közel-Kelet és Afrika legtöbb országában 2007 második negyedévétől lesz megvásárolható. A potenciális érdeklődők az új megoldást az IBM Franciaországban található IBM Industrial Solutions Centerben tekinthetik meg. A kifejezetten a telekommunikációs, kábel-tv és egyéb hálózati szolgáltatók számára kialakított bemutató során lehetőség nyílik az IPTV infrastruktúra megoldás normál és rendkívüli körülmények közötti képességeinek tesztelésére.