A Yahoo-ra hajt a Microsoft

Genda Csongor Zoltán, 2007. május 4. 21:01
Külföldi magazinok hírül adták, hogy a világ vezető szoftvervállalatának számító Microsoft képviselői a napokban azzal a céllal vették fel a kapcsolatot a Yahoo vezetőivel, hogy a keresőcég megvásárlásáról tárgyaljanak.

Több más napilappal egyetemben többek között a New York Post arról számolt be, hogy a Microsoft újabban komoly erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy megszerezze a Yahoo-t. A lap értesülései szerint a szoftveróriás az akvizícióra vonatkozó tárgyalások újbóli felvételére kérte a keresőcéget.

Néhány hónappal ezelőtt a redmondi konszern már tett egy vételi ajánlatot a Yahoo-ra, azonban feltehetőleg az összeg alacsony volta miatt akkor nem élt a lehetőséggel az internetes cég.

Szakértők szerint elképzelhető, hogy az igencsak siralmas negyedévet maga mögött tudó keresőcég mégis beleegyezik a tárgyalások újrakezdésébe.

Wall Street-i elemzők a Yahoo értékét olyan 50 milliárd dollárra becsülik, tehát ha mégis létrejönne az üzlet, akkor a Microsoftnak elég mélyen a zsebébe kellene nyúlnia, hogy kifizesse a magas vételárat. Az érintett cégek nem kommentálták a híreszteléseket.