Már 24 országban érhető el a Sun Network.com szolgáltatása

forrás Prim Online, 2007. május 6. 13:03
A Sun újabb funkciókkal egészíti ki a Network.com webhelyen elérhető Sun Grid infrastruktúrát, illetve kiterjeszti nemzetközi szolgáltatási területét.
Már nemcsak az Egyesült Államokban lehet igénybe venni a Network.com számítóhálózat 1 USD/CPU/óra használati díjas szolgáltatását, hanem Ausztráliában, Ausztriában, Belgiumban, a Cseh Köztársaságban, Dániában, az Egyesült Királyságban, Finnországban, Franciaországban, Görögországban, Indiában, Írországban, Japánban, Kanadában, Kínában, Lengyelországban, Magyarországon, Németországban, Olaszországban, Portugáliában, Spanyolországban, Svédországban, Szingapúrban és Új-Zélandon is. Ezen országok fejlesztőinek, független szoftvergyártóinak (ISV-k) és végfelhasználóinak ezentúl rendelkezésére áll a Network.com nagy teljesítményű, igény szerint működő (on-demand), Solaris 10 operációs rendszerre épülő számítógépes infrastruktúrája, valamint hozzáférhetnek a Network.com alkalmazástárában található nyílt forráskódú és ISV-k által közzétett alkalmazásokhoz.

A legújabb funkciók között szerepel a Network.com internetelérés is, amely lehetővé teszi, hogy a Sun Grid számítástechnikai környezetben futó alkalmazások biztonságosan férjenek hozzá külső adatokhoz és szolgáltatásokhoz az interneten keresztül. E funkciónak köszönhetően a Sun Grid környezetben futó alkalmazások az interneten bárhol elérhetik az adatokat. A Network.com webhelyen így olyan új, többféle szolgáltatásból és adatforrásból álló szolgáltatások kínálására nyílik mód, amelyek lehetővé teszik a fejlesztők számára az online szolgáltatások és adatbázisok innovatív használatát.

A Sun egyúttal bejelentette egy korlátozott bétaprogram elindítását is, melynek keretében a fejlesztők kipróbálhatják a Network.com új feladatkezelő alkalmazásprogramozási felületeit (API-jait). Az API-k programozási interfészként szolgálnak a leggyakoribb feladatokhoz, például adatok, alkalmazások és eredmények áttöltéséhez a Sun Grid környezetbe, illetve környezetből.