Megjelent az EMC e-mail és fájlrendszer-archiválási szoftverének legfrissebb változata

forrás Prim Online, 2007. május 6. 12:24
Az EMC bejelentette e-mail és fájlrendszer-archiválási szoftverének legfrissebb változatait. Az EMC EmailXtender 4.8 szoftver új, rugalmas megközelítést kínál az e-mail üzenetek archiválásához, lehetővé téve, hogy a rendszergazdák egyszerűen figyeljék az archiválási művelet hatékonyságát. Az új EMC DiskXtender 6.2 for Windows fájlrendszer-archiváló szoftverrel pedig egyszerűen lehet keresni egy vagy több fájlrendszerben, így az elektronikus betekintések (eDiscovery) pontosabbak, gyorsabbak és megfizethetőbbek lehetnek.


A szoftver új verziójával a tartalmat a legjobban ismerő vállalati felhasználók kategorizálhatják az üzeneteket és üzleti feljegyzéseket, és dönthetik el, hogy mely üzenetek kerüljenek archiválásra. A felhasználók egyes üzeneteket megjelölhetnek üzleti szempontból fontosnakat; és ezek az üzenetek a centralizált EmailXtender archívumban kerülnek tárolásra előre meghatározott ideig. Ez a megközelítés amellett, hogy segít a kockázatok csökkentésében és felváltja az asztali PC-rendszerek személyes archiválását (PST/NSF fájlok); csökkenti az archívum nem üzleti üzeneteinek mennyiségét is és felgyorsítja a betekintéskor szükséges kereséseket, garantálva a jogi megfelelést. Az EmailXtender tárolófelügyeleti funkciói biztosítják az üzenetkezelő kiszolgálók gyorsabb biztonsági mentését és helyreállítását.

Ezenfelül az EmailXtender új archívumfigyelési funkciójával minden egyes üzenet végigkövethető annak teljes életciklusán – attól a pillanattól kezdve, hogy a levélkezelő útválasztó megkapja, egészen addig a pillanatig, amíg az EmailXtender archiválja vagy éppen kihagyja az üzenetet az archívumból a felállított szabályrendszer alapján. Ezenfelül a rendszergazdák összehasonlíthatják az EmailXtender archívumban tárolt üzeneteket a naplófájlokkal és a Microsoft Exchange és/vagy IBM Lotus Domino környezetek egyes postafiókjaival, igazolva, hogy az üzenetek valóban helyesen kerültek archiválásra. Ezekkel az eszközökkel teljesebb és hitelesebb archívumok hozhatók létre, jobban automatizálható a vállalatirányítás és/vagy külső előírások által megkövetelt iktatás, valamint mérhető az archiválási irányelvek és szabályok hatékonysága. Az EmailXtender szoftver elsőrangú e-mail-archiválási alkalmazás, amely együttműködik az EMC Centera tartalomcímzett tárolóeszközökkel (CAS).

Az EmailXtender legfrissebb változata teljes mértékben támogatja az Microsoft Exchange Server 2007-et és a Microsoft Office Outlook 2007-et, és jelentősen képes felgyorsítani a korábbi Exchange verziókról történő migrációs folyamatot is. A szoftver az IBM Lotus Notes/Domino levelezési környezetekkel is együttműködik. Egyedülálló módon akár egy archívumon belül is támogatja mind az IBM-es mind a microsoftos email rendszerek archiválását.