ATEN: KVM switch IPMI funkcióval

forrás Prim Online, 2007. május 11. 18:06
Az ATEN bemutatta az ALTUSEN márka 8 portos Health Manager KVM Switchét, KH98-t, mely a piac első IPMI 2.0 (Intelligent Platform Management Interface) funkcióval rendelkező KVM kapcsolója. A KH98 segítségével a felhasználók akár 8 szerverhez is közvetlenül hozzáférhetnek, felügyelhetik az IPMI hardverek rendszerstátuszát, mint a CPU hőmérséklet, feszültség, ventilátorsebesség, és távirányítással tarthatják karban a szerver infrastruktúráját, beleértve az újraindítási, be- és kikapcsolási funkciókat is.
A KH98 kapcsolót olyan adminisztrátorok számára tervezték, akiknek fontos, hogy távolról felügyelhessék és kezelhessék IPMI kompatibilis szervereiket és azok alapvető működési funkcióit. A KVM switch nem csupán a nyolc szerver PS/2 konzolon keresztüli irányítására alkalmas, de bővíthető további három szint kaszkádba kötésével, így akár 72 egység is telepíthető 512 szerver felügyeletéhez és kezeléséhez. A több szerverhez való hozzáférés IPMI 2.0 szerverrel egyetlen helyről is megvalósítható LAN-on keresztül.

Az IPMI technológia segítségével, mely a szerverek hibaelhárításához és megelőzéséhez készült szabvány, a KH98 felügyeli a csatlakoztatott IPMI szerverek rendszerjellemzőit, mint a CPU hőmérséklet, feszültség, ventilátorsebesség. A KH98 olyan fontos karbantartási funkciókat is kinál, mint a rendszer újraindítása, be- és kikapcsolása. Továbbá rendelkezik az ATEN újdonságával, a KVM PET (Platform Event Trap) auto switch funkcióval is. Egy szervernél felmerülő probléma esetén riasztást küld a PET, a KH98 pedig pontosan a riasztó szerverhez kapcsol, és annak információit jeleníti meg, így azonnal tájékoztat a felmerülő problémáról.

A könnyed és biztonságos kezelhetőség érdekében a KH98 adminisztrátori és felhasználói jelszavas védelmet biztosít, Auto Scan Mode-dal segíti a szerverek felügyeletét. A felhasználók könnyedén kiválaszthatják a kívánt szervert az elülső oldali hotkey-k és az OSD menü segítségével, mely nem igényli szoftver telepítését. A switch könnyedén csatlakoztatható vagy éppen leválasztható a szerverről annak kikapcsolása nélkül, tovább PS/2 egéremulációt biztosít. A KH98 kiváló videominőséget biztosít akár 1920x1440 pixel, 60Hz, DDC, DDC2 és DDC2B felbontással.

Az ATEN KH98 8 portos Health Manager KVM Switch már megvásárolható. Az ajánlott nettó végfelhasználói ára: 385 Euro.