Microsoft Halo 3 szeptember 25-26-án

Milkovits Gábor, 2007. május 16. 20:27
A Microsoft bejelentette, hogy Amerikában hivatalosan szeptember 25-én, Európában pedig 26-án kezdi el forgalmazni az Xbox 360 játékkonzol legnépszerűbb videojátékának legújabb verzióját, a Halo 3-at.
A jövőben játszódó, egy idegen bolygóról érkező támadást visszaverő földi katona szerepét kínáló lövöldözős videojátékot 2001 novemberében, az eredeti Xbox konzol premierjén hozta forgalomba a Microsoft. A második változat, a Halo 2 2004 novemberben, az Xbox Live online szolgáltatással egy időben debütált, és már az első napon 125 millió dolláros eladásokat produkált.

A Halo 3 szeptember végi piaci megjelenésével a Microsoft szeretné felfuttatni a konzolok forgalmát; ahogy Shane Kim, a Microsoft Game Studios vezetője fogalmazott, valószínű, hogy a videojáték mellé sok vásárló egy Xbox 360-at is hazavisz majd. Az Xbox-tábor gyarapodása pedig jó feltételeket teremthet a Microsoft számára a karácsonyi időszakra, amikor a legtöbb videojáték fogy. Kim szerint az előrendelések alapján a Halo 3 még a Halo 2-nél is gyorsabban és nagyobb mértékben fogy majd.