A fiatal nők neteznek a legtöbbet Nagy-Britanniában

Milkovits Gábor, 2007. május 18. 12:04
A Nielsen/NetRatings felmérése szerint a 18-34 év közötti fiatal nők interneteznek a legtöbbet Nagy-Britanniában, ők adva az online népesség 18%-át a szigetországban.
Szintén ők azok, akik átlagban a legtöbbet böngészik a világhálót, 27%-kal több időt töltve ezzel, mint férfitársaik. És ha mindez még nem lenne elegendő a kialakult sztereotípiák lerombolásához, a felmérésből az is kiderül, hogy a férfiak közül az 50 év felettiek a legaktívabb internet-felhasználók. Az eredmény meglepő lehet a legtöbb olvasó számára, hiszen a közvélekedés szerint a világhálót mindenütt a technológiai ismeretekkel is rendelkező, fiatal férfiak használják a legtöbbet.

Alex Burmaster, a Nielsen/NetRatings elemzője szerint a fenti számok azt bizonyítják, hogy mennyire része lett hétköznapjainknak az internet. A korai időszaktól eltérően a fejlett országokban mára gyakorlatilag mindenki internetezik, márpedig a legtöbbet nyilvánvalóan azok használják a világhálót, akiknek erre a legtöbb idejük van, vagyis a családjuk miatt többet otthon tartózkodó nők, illetve az aktívabb nyugdíjasok. A felhasználói csoportok változását jól jelzi, hogy a Forrester Research szerint Amerikában tavaly több ruhát értékesítettek a világhálón, mint számítógépet vagy a kategóriába tartozó más eszközt és alkatrészt.