A Sicontact megkapta Ausztriát is

forrás Prim Online, 2007. május 21. 11:03
Hazai bevételeinek megkétszerezése mellett az osztrák képviselet jogát is megszerezte a Sicontact, a 2006 legjobb antivírusrendszerének választott NOD32 kizárólagos magyarországi forgalmazója.
720 millió forintos árbevételt könyvelhetett el 2006-ban a NOD32 antivírus rendszer kizárólagos hazai forgalmazója. A Sicontact Kft. ezzel csaknem kétszeresére növelte előző évi, 382 millió forintos eredményét. „A tavalyi évben mintegy negyvenezer ügyfelünknek értékesítettük a NOD32-t, ami világosan jelzi, hogy a vírusirtó Magyarországon is az egyik legnépszerűbb megoldássá vált” - értékelte az eredményeket Csiszér Béla, a Sicontact ügyvezető igazgatója. A NOD32 pozíciója különösen erős a lakossági és a kkv-szegmensben, de a tavalyi év ügyfelei között olyan partnerek is megtalálhatók, mint az IBM kizárólagos leányvállalata, az ISC-Hungária.

A vállalatvezető elmondása szerint a cég 2007 első negyedévében eddig 230 millió forintos bevételt realizált, s 2007 végére az egymilliárdos forgalom elérését tűzte ki célul.


Magyarországi forgalmának megduplázása mellett a Sicontact kilépett a külföldi piacra is: 2006 végén a NOD32 antivírus rendszert gyártó ESET a magyar cégre bízta termékeinek ausztriai disztribúcióját.

Az ESET vezetői döntésüket azzal indokolták, hogy a magyarországi piacon a Sicontactnak a NOD32 szoftver bevezetését követő néhány éven belül jelentős eredményeket sikerült elérnie a disztribútori hálózat kiépítésében, a szoftverértékesítésében, valamint az ingyenesen letölthető próbaverziók népszerűsítésében. Ezzel szemben az ausztriai piacon a forgalom az elmúlt években megközelítőleg 100 ezer euró (kb. 25 millió forint) környékén stagnált.

A nemzetközi, több mint 100 országban jelenlévő ESET vezetői még 2006 elején kezdték el az új ausztriai képviselő keresését. A Sicontact mellett a német, valamint a korábbi osztrák disztribútor is megpályázta a pozíciót, amelyet hosszas tárgyalások után, 2006 végén nyert el a magyar vállalat.

A NOD32 Ausztriában még korántsem számít olyan népszerű terméknek, mint hazánkban. „A tárgyalások során fel kellett vázolnunk egy konkrét tervet a pozíció javítására. 2007 végére a bevételek megháromszorozását tűztük ki célul, az ESET vezetése pedig 2008 májusáig félmillió eurós értékesítést vár el” - mondta el Csiszér Béla.

A Sicontact Kft. vezetése úgy döntött, hogy az ausztriai disztribúcióra új céget alapít. Az osztrák vállalat, a Sicontact Software Vertriebs GmbH 2006 végén került bejegyzésre. A cég jelenleg három osztrák és két ideiglenesen ott lévő magyar alkalmazottal dolgozik, az év végéig pedig további két-három munkatárs felvételét tervezik.