Elegendő sávszélesség a teljes iTunes katalógus letöltéséhez 60 másodperc alatt

forrás Prim Online, 2007. május 21. 17:11
Az IBM ma egyidejűleg indította útjára a valaha készített leggyorsabb mikroprocesszort és kiemelkedően nagy teljesítményű új szerverét, amely a lapka előnyeinek kihasználásával átütő eredményeket kínál az energiamegtakarítás és a virtualizációs technológiák használata terén. Az új szerver az első olyan berendezés, amely képes az üzleti és műszaki teljesítményt jelző mind a négy nagyobb teljesítményteszt-sebességrekordjának beállítására.
A 4,7 gigahertzes, kétmagos Power6 processzor sebessége kétszerese az előző generációs Power5-nek, miközben körülbelül ugyanannyi energiára van szükség a működéséhez és a hűtéséhez. Ez azt jelenti, hogy a vásárlók az új processzor használatával vagy 100 százalékkal növelhetik a rendszer teljesítményét, vagy azt, hogy gyakorlatilag a felére csökkenthetik az áramfelhasználást.

A Power6 lapka processzorteljesítményével - 300 gigabájt/másodperccel - a teljes iTunes katalógus 60 másodperc alatt letölthető volna. Az új szerver azonban messze többet kínál, mint nyers teljesítményt: ez a világ leghatékonyabb középkategóriás konszolidációs berendezése. Speciális hardver- és szoftverelemeket tartalmaz, amelyekkel úgy használható, mintha egyetlen házban számos virtuális szerver lenne elhelyezve. Az új géppel évente akár 100 ezer dollárt is meg lehet takarítani az energiaköltségekből. Az IBM a berendezést a kevésbé hatékony szerverekkel rendelkező ügyfeleknek szánja.

Az új IBM System p 570 szerverbe épített Power6 processzor számos iparági „első helyezéssel” dicsekedhet:


Az IBM a Power6 lapkát a System p és System i szervercsaládokban tervezi bemutatni.

A Power6 Live Partition Mobility funkciónak elkeresztelt technológia - amely még béta-állapotban van, de amelynek általános megjelentetését még ebben az évben tervezi a cég - lehetővé teszi, hogy a vásárlók az aktív virtualizált partíciókat átmeneti felfüggesztés nélkül helyezhessék át. Így a rendszergazdák egyfajta cseppfolyós, alakítható erőforrásként gondolhatnak a szerverek nagy csoportjaira, és nem kell az egyes gépekre speciális célú, különálló entitásokként koncentrálni.

A szolgáltatások frontján az IBM Global Technology Services olyan új implementációs, migrációs és felmérési szolgáltatás-termékek bevezetését jelentette be, amelyek segíthetik az új Power6 processzoros System p szerverrendszerek megtervezésének, megvalósításának és éles környezetbe integrálásának lerövidítését.