Systems' Day konferencia - először

Kovács Attila, 2007. május 21. 18:02
A KFKI Csoporttal, valamint a T-Mobile és a T-Online részvételével első alkalommal rendezte meg ma Budapesten Systems' Day című infokommunikációs szakmai konferenciáját a T-Systems. A mintegy 400 résztvevős rendezvény célja volt, hogy a Magyar Telekom Csoport által kínált legújabb telekommunikációs, informatikai, mobil-, valamint internetmegoldásait bemutassa az infokommunikációs piac döntéshozói számára. Az infokommunikációs konferencián három plenáris és három párhuzamosan futó szekcióban összesen további 35 elődás hangzott el.
"Integráció a technológiában, integráció az ügyfélkiszolgálásban" címmel tartott megnyitó előadást Christopher Matheisen, a Magyar Telekom elnök-vezérigazgatója. Néhány fontosabb megállapítása:


Rudolf Kemler, a T-Systems Austria vezérigazgatója "T-Systems worldwide -- best in class ICT services" című előadásában elhangzott néhány fontosabb gondolat:


A sajtó nyilvánossága előtt meglehetősen ritkán szereplő KFKI Csoport és a BCN munkatársai is több előadással szerepeltek. Néhány KFKI Csoport-vonatkozású előadás: Virtualizációs megoldások; A hálózati és alkalmazás hibák gyors szétválasztása; új alapokon a nagyvállalati szoftver infrastrutúra és IT irányítás; Üzleti igényvezérelt IT fejlesztés és üzemeltetés kialakítása, Hálózatbiztonsági megoldások kritikus felhasználói környezetben; HD videokonferencia rendszerek. BCN vonatkozású előadások: Fix-mobil konvergencia - Dual Phone; A távoli munkavégzés lehetőségei és veszélyei, Modern kommunikácis alkalmazások alternatívái több szállítótól.

A Magyar Telekom T-Systems, BCN leányvállalatával és a T-Mobile-lal, stratégiai partnerségben a Nokia-val és a Cisco-val, kifejlesztette Dual Phone megoldását. A társaságok kompetenciájának egyesítésével létrejött megoldásnak köszönhetően az ügyfelek asztali mellékei is mobillá válnak, és ezt nem egy DECT készülékkel, hanem az eddig szinte csak adatátvitelre használt WIFI technológiával valósítják meg.