Új notebookok a 2 éves Lenovótól

Kovács Attila, 2007. május 22. 14:33
A Lenovo mai sajtótájékoztatóján Gottlieb István, a hazai leányvállalat vezérigazgatója adott tájékoztatást a most 2 éves világcég legújabb híreiről, illetve Bíró Szilárd mutatta be a most és a közeljövőben megjelenő új notebook gépeket (R61, T61, X61).
Az elmúlt induló időszakban minden negyedév nyereséges volt, a termékpaletta kiszélesedett: megalakult a Lenovo consumer üzletága. Ez év végén professzionális munkaállomásokkal fog a kínai gyártó megjelenni. Gottlieb külön kiemelte, hogy az áttérésnél, a Lenovo image miatt egyetlen ügyfelet sem veszítettek Magyarországon. Kiemelte, a Lenovo, amely a jövő évi pekingi olimpia számítástechnikai eszközeinek fő beszállítója, megnyerte az olimpiai fáklyára kiírt 300 résztvevős pályázatot, és így a cég "Ígéret felhője" nevű olimpiai fáklyáját 20 országon át fogják ezrek futva vinni, amíg az 2008. augusztus 8-án végül a pekingi olimpiai stadionba ér. Bejelentette továbbá, hogy a Lenovo a Forma-1 autóversenyeken a Williams istállót támogatja, ami többek között 300 Lenovo asztali PC és 140 laptop használatát jelenti.

Már megjelent a mindössze 1,3 kilós X61 típusú notebook, amely új chipsettel rendelkezik, kétféle Vista operációs rendszerrel, és maximálisan 160 gigabájtos merevlemezzel, illetve max. 12 órás működést biztosító akkuval is rendelhető.

Május 31-én kerül piacra kétféle, széles képernyős új Lenovo notebook, az R61, illetve T61. Ezek a gépeka cég számos újítását tartalmazzák, pl. az LCD biztonsági házat (L CD roll cage), a hőmérséklet által menedzselt hűtési rendszert, a továbbfejlesztett vezeték nélküli kapcsolatot (UltraConnect II), az egyedi akkumulátorvezérlést (BatteryStretch), valamint a legújabb Lenovo3000 N200 15,4 inch-es széles képernyős modelljénél olyan iparági első megoldást, mint az Intel Centrino Pro technológia, amely a korábbiaknál erősebbé, gyorsabbá és nagyobb teljesítményűvé teszi ezeket a ThinkPad gépeket. További technikai újdonságok: a gépeknél az ATI grafikus eszközeiről az nVidia eszközeire állt át a Lenovo, a notebookok minden portját BIOS-ból tiltani lehet, bizonyos modellekbe be fogják építeni az Intel Turbo Memory technológiát, más modellek beépített kamerával jelennek meg, bevezetik az USB vezeték nélküli változatának számító Ultra Wide Band lehetőséget.