Külön is kapható lesz a Samsung flash SSD laptopokhoz

Milkovits Gábor, 2007. május 22. 19:33
A Samsung szerződött kereskedőkön keresztül a számítógépgyártók mellett vállalati ügyfeleinek is elkezdi árusítani NAND flash-alapú, noteszgépekbe való szilárdtest-lemez háttértár eszközét.
A 32 GB-os Samsung SSD-vel ezentúl a cégek lecserélhetik laptopállományuk merevlemezes meghajtóit, amihez a Samsunggal szerződött kereskedők olyan szolgáltatást is kínálnak, amellyel díjmentesen átmásolják a winchesterek adatállományát az új eszközre. Mindez nem lesz olcsó: a brit Insight például 350 fontért (kb. 127 ezer Ft) kínálja majd a Samsung SSD-ket.

Nem véletlen, hogy a dél-koreai gyártó először a vállalati ügyfeleknek forgalmazza szilárdtest-lemez meghajtóját, a magas ár mellett ugyanis a mindössze 32 GB-os kapacitás sem kedvez túlságosan a hétköznapi felhasználóknak. A Samsung ugyan hamarosan piacra dob egy 64 GB-os verziót is, ám a nyilvánvaló előnyök a gyors adatkezelés, a csendesség, az energiatakarékosság, az üzembiztosság és a tartósság terén egyelőre a vállalatok számára igazán előnyösek, illetve megfizethetők.