Vízálló Sanyo videókamera

Milkovits Gábor, 2007. május 22. 21:02
A Sanyo bemutatta az Xacti E1-es videókamerát, amely a gyártó szerint a világon az első vízálló készülék ebben a műfajban.
A vízállóság ugyanakkor relatív fogalom; az egy évvel ezelőtt megjelent Sanyo Xacti CA6 például bizonyos fokig szintén vízállóként lett aposztrofálva, másrészt pedig az E1-gyel sem érdemes Jacques Cousteau-t játszani. A készülék ugyanis csak mintegy másfél méteres mélységig szavatoltan üzembiztos, azaz mélytengeri felvételek készítése helyett elsősorban arra lett kitalálva, hogy a családi nyaralás eseményeit a vízparton és a vízben is rögzíteni lehessen vele, ormótlan külső dobozburkolatok használata nélkül.

A mindössze 11 cm magas, 230 gramm tömegű Sanyo Xacti E1 szabvány H.264 MPEG-4 mozgóképeket rögzít SD vagy SDHC memóriakártyára. Egy 8 GB-os kártyára 10 órányi 640x480 képpontos, 30 képkocka/s sebességű videót tud felvenni a készülék, amely 5-szörös optikai zoomos lencsével, illetve 2,5”-es LCD kijelzővel van ellátva. A mozgóképrögzítéssel egy időben 6 megapixeles állóképeket is lehet készíteni a vízálló kamerával. A készülék júniusban kerül forgalomba, legalábbis a tengerentúlon, egyelőre ismeretlen áron.