Origami telefon a Nokiától

Kiss Ádám Zoltán, 2007. május 23. 10:04
A Nokia nem nyugszik bele a bevált formákba, egy új tanulmánykészüléke teljesen összehajtogatható, és ha ez sem lenne elég, illatokat bocsát ki magából.
A mobiltelefónia világában létkérdés a fejlesztés és az új utak keresése, a manapság nem túlságosan szellemes megoldásokkal előálló finn gyártó a jelek szerint riválisaihoz hasonlóan új utakat keres.

Aki azt gondolja, hogy az érintőképernyős készülékek megjelenésével a gyártók kimerítették eszköztárukat, az téved, a Nokia új modelljét a tervező oldalain található fotók lapján teljesen friss elképzelések vezérelték.

A Scentsory telefon origamihoz hasonlatosan összehajtogatható belső szerkezete teljes egészében felületre felvitt elektronika. Ez a megoldás egy valóban ultravékony készüléket eredményez, mely egyben megfelelő funkcionalitással is rendelkezhet.

Kihajtogatható mivoltából adódóan az SMS-ek írásához is megfelelő felületet képes biztosítani. Kijelzője a képek alapján színes e-papír lehet, ami egyben rendkívül takarékos működést is lehetővé tehet. Az egyik legmegdöbbentőbb újítás ebben a formabontó készülékben azonban az, hogy képes illatokat is kibocsátani magából. A célközönség egyelőre nem ismert, és az esetleges sorozatgyártás időpontja sem, de annyi mindenesetre kiderül, milyen gondolatok járnak a Nokia fejlesztési részlegének fejében.